18 aprilie 2007

Zapp - Retention Specialist

Prin aceasta postare doresc sa ii ajut pe cei care au de gand sa aplice pentru un post de “RETENTION SPECIALIST” la ZAPP. Am fost la un targ de joburi ce a avut loc la rectoratul Politehnicii. Acolo, in afara de inghesuiala si fum, gaseai destul de multe oferte. Mai ales pentru programatori si cei cu ASE. Eu am terminat Arte plastice si imi cautam ceva in domeniul Designului 2d/3d. De precizat ca am terminat in 2006 si nu am inca nici un fel de experienta. Dupa ce de 10 luni ma plimb la interviuri pentru a mi se spune ca NU am destula experienta am hotarat sa ma duc la acest targ de joburi.

Nu prea am gasit oferte pentru design/DTP….cum am spus mai sus. Asa ca am aplicat si eu pe la XEROX (unde erau niste doamne amabile si care au zis ca ar putea fi si ceva pt mine+ asigurau training). Am aplicat la BRD (ceva cu operator ghiseu si consilier – si ei asigurau training)

Si in final am trecut pe la Zapp. Aici erau mai multe posturi disponibile –unele part time altele full . Nu necesita experienta si asigurau training. Operator call center si Retention Specialist mi-au atras atentia. Primul se lucra si in timpul noptii asa ca nu mi-a placut si am depus cv pt Retention Specialist. Foarte amabile domnisoarele care faceau prezentarea. M-a trecut pe o lista si mi-a spus sa vin luni pe la 10 la sediul din Semanatoarea sa dau un test. OK. Eu ca fraieru’ am uitat sa intreb in ce consta testul dar va zic voua acum.

Sediul nu este departe, se poate ajunge f f usor cu metroul si foarte simplu ; sediul este exact in statia de metrou Semanatoarea. Iesiti din metrou si o luati la stanga pana la intrarea unde scrie mare SEMANATOAREA . In cladirea bleu la etajul unu e sediul Zapp.

Ajuns acolo ;am fost intampinat de aceeasi tipa de la targ. La fel de amabila si draguta. M-a pus sa completez in ENGLEZA : datele personale, ce ma astept eu de la un job, referinte de la alti angajatori, ce stiu eu despre Zapp.

Apoi m-a dus intr-o incapere destul de mare plina cu birouri unde erau operatori ce isi faceau treaba. Erau numai tineri 20-35 ani. Atmosfera destul de OK.

M-a pus la un calculator si mi-a dat un test cu 5 puncte . La primul punct trebuia sa transcriu folosind WORD un mic text de pe o foaie si sa il salvez pe desktop. La punctul 2 trebuia sa calculez valoarea facturii unui tip . Imi dadea val. Abonamentului si cat a consumat si eu trebuia sa ii pun si TVA. Trebuie sa fiti atenti la faza asta. La punctul 3 trebuia sa redactez O SCRISOARE OFICIALA de cel putin 3 paragrafe catre un client sa ii explic ca o cerere de a lui a fost refuzata din nustiu ce motive. La punctul 4 trebuia sa traduc din ROMANA in ENGLEZA un text despre companiile de comunicatii din Romania. La punctul 5 era vorba sa lucrez in EXCEL. Trebuie sa grupez niste abonati din Bucuresti dintr-un tabel si sa fac suma facturilor lor. DECI trebuie sa va uitati pe EXCEL inainte sa va duceti la acest interviu .

Totul in aproximativ 45 de minute….cred.

E destul de simplu daaaaar trebuie sa stiti cum se redacteaza CORECT o scrisoare oficiala si sa stiti sa lucrati cu EXCEL. Ele nu mi-au zis asa ceva la Targul de joburi asa ca m-au gasit cam nepregatit.

Oricum ideea e ca doamnele de la HR de la ZAPP sunt foarte dragute si amabile. Nu m-au pus sa astept ore in sir si s-au comportat f. bine. Atmosfera de acolo e foarte simpatica.

Acum astept sa vad ce raspuns primesc insa sper ca acest articol sa ii ajute pe cei care aspira la un job de RETENTION SPECIALIST la ZAPP.

Am uitat sa precizez in ce consta acest job. Din cate am inteles acest job nu implica preluarea de apeluri ci EFECTUAREA de apeluri in vederea prezentarii unor oferte/solutionarii unor probleme in legatura cu contractele lor, facturi si servicii ZAPP.

…..etc ….ceva de genul asta. Trebuie sa mentii o legatura cu clientii.

Am o vaga impresie ca acest job este similar cu cel de la Vodafone (Collection Officer)

Oricum programul era de la 9.30 la 17.30.

Succes in continuare.


-----
Trimis pe mail de Alex. Ca intotdeauna, astept cu placere alte mailuri si le voi publica aici. Din cate stiu, postul de Collection Officer de la Vodafone se refera la cules datorii de la clienti actuali, pe cand cel de Retention are ca tinta mentinerea clientilor care se decid sa aleaga o alta retea de telefonie.

7 comentarii:

Anonim said...

Mda am aplicat si eu acum cateva luni la aceasta firma insa pe o pozitie de "customer support specialist"...e adevarat si mie mi s-a parut atmosfera si colegii OK.Insa dupa acest test vei fi chemat la un interviu(esti chemat la acest interviu doar daca ai trecut acel test,btw daca erai atent vedeai ca pc-urile pe care se dau acele testuri sunt conectate la NET,n-ai idee cate search-uri dadeau oamenii la acel text in engleza si nu numai...tutoriale pt excel for the win:D)...ideea e ca dupa ce ajungi la acest interviu va trebuii sa mai astepti inca max 2 saptamani pt un RASPUNS FINAL (la mine a durat 3 sapt intre timp gasisem altceva).

Anonim said...

Ce te opreste sa depui C.V.-ul si la noi la DTP? Dupa ce ne mutam in septembrie te calificam la locul de munca ( faci selectii pt tipografie -ca design stii deja...-). Detalii despre noi gasesti pe www.rapidocolor.ro

Anonim said...

mersi mult Alex esti un tip de treaba.tocmai o sa am un interviu pt postu asta maine si mi-a fost extrem de utila postarea ta :)

Anonim said...

Am un prieten care a lucrat acolo pe postul asta. Desi suna bine la inceput, chiar nu merita. Bani putini si foarte mult stres, plus ca esti mereu "pus sub urmarire". Mai bine incercati altceva.

Anonim said...

am lucrat la zapp un an de zile, nu va recomand: salariul de mizerie 825 RON pt call center la care se adauga bonuri de masa si odata la 2 luni poti lua un bonus de maxim 5 milioane. dar in rest ce faci? din ce traiesti? superviserii sunt aiurea, apeluri peste apeluri,stress la greu, produse si servici de doi lei. Zappul e de 2 lei evident, sa vedeti ce o sa sune clientii si o sa le ziceti ca nu aveti telefoane, sa plateasca serviciile incontinuare insa si sa astepte eventual luni de zile un jaff de telefon.

Anonim said...

Am lucrat si eu mai bine de un an la Zapp, ca Sales Analyst, colegii sunt super ok, salariul ok si el atmosfera foarte misto in general; Zapp-ul (Telemobil) a investit foarte mult in produse si servicii in ultimul timp, o sa vedeti schimbari in bine in timp.
Eu va recomand sa incercati la Zapp, beneficiati de trainiguri, conferinte de tot felul, time-building-uri, o gramada de chestii. Plus ca in timp puteti avansa sau transfera la alt departament. Experienta si ceea ce invatati efectiv intr-o multinationala va fi mereu un plus in CV. Bafta!

Anonim said...

Voi ati vrea si bani multi si munca putina. Daca intr-adevar ati fi buni ati putea fi promovati si angajati in punctul respectiv de lucru.
Ia auziti: 825 RON pt call center la care se adauga bonuri de masa si odata la 2 luni poti lua un bonus de maxim 5 milioane. dar in rest ce faci?....poate nu sti cum sunt salariile in Romania, dar altii lucreaza pe 400 ron. Trebuie sa faci comentarii daca intr-adevar ai si putina experienta.