02 ianuarie 2007

Episodul 7 - AMA

Cu ocazia targului de job-uri din perioada 15-17 noiembrie care s-a organizat pe Victoriei, la Cercul Militar, am fost atras de oferta celor de la AMA (Advanced Mobile Applications). Ei sunt o companie membra a grupului Ubisoft-Gameloft. Se ocupa de aplicatii si si jocuri ptr. telefoane celulare, daca nu ma insel. Postul care mi-a atras atentia era unul de tester de aplicatii ptr. mobile. Asadar, in urma discutiei pe care am avut-o la targul de job-uri cu reprezentantii Departamentului lor de Resurse Umane am fost sunat pentru un interviu. Am dat curs invitatiei lor si intr-o seara de la sfarsitul lunii noiembrie m-am prezentat la sediul lor din Bd.Expozitiei. Din pacate mi-a luat vreo jumatate de ora sa aflu unde exact are sediul aceasta firma. Eu ma gandeam ca e in centrul acela de birouri lipit de World Trade Plaza. Cand colo…e pe Bd. Expozitiei, departe dupa Universitatea Romano-Americana, in acelasi complex de cladiri cu dealerul de masini Hyundai. Ma rog, AMA are sediul la strada. Dupa ce am reusit cu chiu cu vai sa nimeresc la ei, am fost rugat sa astept jos in hol, pana va veni cineva de la ei sa ma ia si sa ma conduca in cladire.

De asteptat pot spune ca am asteptat aproape 1 ora, ceea ce denota clar lipsa de respect si consideratie fata de candidat. Receptionera de jos, din hol a vorbit cat timp am asteptat eu acolo, non-stop in franceza cu cineva din firma, probabil avand misiunea de a rezerva un bilet de avion spre Paris pentru respectiva persoana. Timp de 1 ora a intrat pe site-urile Tarom, Air-France, Blue-Air si ale altor companii aeriene, a dat telefoane pe la agentii de turism ca sa gaseasca probabil cea mai ieftina oferta. Si dupa ce se conversa cu respectivele agentii suna iar in firma si discuta in franceza cu persoana care dorea respectiva rezervare. Scuze ca am divagat de la subiectul principal. Asadar, dupa o ora s-au sinchisit si cei de la AMA sa vina sa ma ia din hol, si am fost condus sus la ei. Ei aveau un etaj intreg, plin de calculatoare. Cred ca nu exagerez daca spun ca erau vreo 200-300 de calculatoare pe etaj si plin de pusti d-astia obsedati de programare si pasionati de jocuri. Deja cum am intrat acolo…am retrait parca atmosfera din Electronica, atmosfera pe care am detestat-o.

Interviu propriu-zis n-a prea fost, sau cel putin genul de interviu cu care eram eu obisnuit. A venit un tip de varsta mea si mi-a dat cateva teste. Primul test consta in recunoasterea micilor diferente intre doua imagini aparent identice intr-un interval de 5 minute. La cel de-al doilea test trebuia sa subliniez tot asa micile diferente intre doua texte aparent identice, bineinteles tot intr-o perioada de 5 minute. Textele respective erau redactate pe rand in engleza, germana si franceza. Al treilea test consta in traducerea unui text de vreo jumatate de pagina A4, din romana in engleza. Iar la final trebuia sa redactez in engleza, un mic eseu de vreo 200 de cuvinte despre avantajele telefoniei mobile, despre 3G, SMS, MMS si alte astfel de notiuni. Sincer, ma bucur ca nu m-au acceptat cei de la AMA, dupa ce am vazut modul de lucru de acolo, peisajul si pe viitorii mei potentiali colegi.

8 comentarii:

Anonim said...

Coincidenta sau nu, la JOBfest, AMA era la cativa pasi de UTI :)

Cred ca fiecare companie are punctele ei tari iar tu probabil ai avut o zi mai neagra. AMA e destul de performanta in domeniu iar angajatii sunt destul de multumiti (cel putin, cei pe care ii stiu eu).

Anonim said...

eu va spun ca are dreptate. lucrez la ama de destul de mult timp. sunt foarte neseriosi, mereu trag de timp (gen mariri de salariu, etc)

Anonim said...

anonimule, mai bine te-ai tira daca tot ai colegi neseriosi.... sau intervine vre-o frustrare legata de salariile altora?

Anonim said...

da ma. daca nu va convine exista o foaie pe care scrie cerere de demisie.

Si prietenul cu potentiali colegi... Sa stii ca potentialii tai colegi se bucura la fel de mult ca tine ca nu ai fost acceptat. "pusti obsedati de programare". Vezi ca se fac angajari si la URBAN . Acolo nu sunt calculatoare

Anonim said...

Stimate Domn,

Fara suparare, dar eu lucrez in AMA de multi ani si pot sa va spun ca ma bucur ca nu ati fost acceptat.

Va rog sa mai lasati aerele de superioritate si insultele la adresa colegilor din AMA. Una peste alta, ei au trecut peste acest interviu "care nu prea a fost" si majoritatea sunt foarte multumiti de conditiile de aici.

Ce legatura are faptul ca dvs. nu ati reusit sa gasiti sediul firmei, care apropo se afla in SINGURA cladire de 4 etaje pe o raza de 1 km patrat sau ca sunt multe computere (aveti in vedere ca aceasta companie se ocupa cu creatie de software) cu posibilitatile companiei.

Inca un lucru, acesti "pusti d-astia obsedati de programare si pasionati de jocuri" cum ii numiti sunt colegii mei si sunt foarte mandru de asta. Cred ca multi dintre ei fac mai multi bai decat dvs. intr-un job care le place. Eu zic ca este de admirat.

Intr-o privinta va dau dreptate, nu trebuia sa asteptati o ora sa ajungeti la interviu. Pe de alta parte, aceste lucruri se intampla peste tot din cand in cand, imi pare rau ca ati ramas cu o impresie gresita.

In rest, multa bafta in cautarea de job, sper sa gasiti ce cautati.

Anonim said...

E rau sa fii frustrat ("pusti d-astia obsedati de programare")....Good =)) esti patetic ;)

Anonim said...

Ahhh...era sa uit referitor la faza cu 5 min =))... cred ca era mai bine daca iti trimiteau testul prin posta acasa si asa aveai timp cacalau :) si nici nu ii vedeai pe potenitalii(NOT) tai colegi care sunt "obsedati" .

P.S.: Probabil ca si tu cand te duci la mare...nu iei taxiul ;)...te duci cu trenul sau puneti mana de la mana mai multi si mergeti cu masina...sau poate esti vreun pui de... see ya

Anonim said...

Hai frate ca esti limitat rau!

Cum sa nu gasesti singura cladire inalta, noua pe care scrie mare la intrare numele firmelor?! are you for real?? pai daca nu vezi ditai cladirea, cum vrei sa te angajezi tester de mobile?

Mai bine du-te la URBAN cum zicea un coleg mai sus, dar cred ca nici acolo n-ai fi nimerit, si gunoiul trebuie vazut/remarcat cumva pentru a fi adunat...

Ahh si "pustii pasionati de programare", stai tu linistit, nu le duce tu lor grija, au un IQ cel putin dublu fata de al tau(adica il inmultesti pe al tau cu 2). Hai pa.